Meteen naar de content

Gratis¬†verzending vanaf ‚ā¨50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

Waarom wij voor hout kiezen

Waarom wij voor hout kiezen

Heb jij wel eens gekeken hoeveel plastic afval je in een week verbruikt? Er zit plastic om komkommer, appels, voorgesneden groenten, brood, frisdrank, sappen en water en maaltijdsalades, maar ook online bestelde kleding en verzorgingsproducten worden in plastic verpakt. In Nederland is in 2017 ongeveer 1.900 kiloton plastic op de markt gebracht en ongeveer 1.650 kiloton plastic afval verwerkt. Van dit afval bestond maar liefst 512 kiloton uit plastic verpakkingen! Shocking he?

Slecht voor het milieu

Plastic is veelzijdig en supergoedkoop om te maken, daarom wordt het zoveel gebruikt. Maar plastic vergaat amper en heeft daarom een groot effect op ons milieu. Denk aan de plastic soep en de miljoenen zeedieren die worden verwond door bijvoorbeeld plastic spooknetten die voor eeuwig in onze wateren zitten. Of wat dacht je van piepkleine deeltjes microplastic die in het water, de grond en lucht zitten, waarvan we hopen dat het uiteindelijk geen of weinig effect zal hebben op ons lichaam. Een typisch gevalletje van plastic, not so fantastic.

Onze visie

Wij willen het gebruik van plastic zoveel mogelijk tegengaan en een steentje bijdragen aan een milieubewust interieur. Daarom maken wij alle producten van WoodWideCities van hout en kopen we alleen maar duurzaam hout in. Duurzaam hout komt uit een duurzaam beheerd bos. Dat betekent dat het bos niet zomaar, zonder reden, is gekapt. 

Daarnaast gaat duurzaam hout langer mee, er is weinig slijtage. Ook gebruiken we restmateriaal om de wat kleinere producten te maken, zoals onze magneten en sleutelhangers. Zo gaat er niets verloren, wij gebruiken alles! Op deze manier willen wij de wereld een stukje beter maken.

Mail ons!

Hoe zit het dan met onze verpakkingen, vraag je je wellicht af. Wij verpakken onze producten in karton. Deze kartonnen verpakkingen hebben we zelf ontworpen en zijn op maat gemaakt. Koop je een product van ons, dan zul je geen enkel sliertje plastic ontdekken. Met uitzondering van een plakbandje om de doos dicht te houden. We zijn nog steeds op zoek naar een alternatief hiervoor. Weet jij een goede oplossing? Laat het ons weten! Mail je idee√ęn naar info@woodwidecities.com.

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf ‚ā¨50