Duurzaam hout
Ontworpen door architect
In Nederland geproduceerd
Gratis verzending vanaf €50

Heeft WoodWideCities producten van duurzaam hout? Check!

Heeft WoodWideCities producten van duurzaam hout? Check!

Alle producten van WoodWideCities worden gemaakt van duurzaam hout. Dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar wat is duurzaam hout nou precies en waarom kiezen we daarvoor?

Duurzaam hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dat betekent dat je hout koopt dat niet roekeloos gekapt is. Bij het kappen houdt men rekening met de ecologische functie van het bos als leefomgeving voor dieren en planten. Duurzaam hout kun je herkennen aan het PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification)- keurmerk of het FSC (Forest Stewardship Council)- keurmerk.

Wat verkopen wij?

Zowel het PEFC-keurmerk als het FSC-keurmerk werken aan hetzelfde doel: verantwoord bosbeheer. FSC wil bossen duurzaam beheren, exploiteren, in stand houden en daarmee behoeden voor vernietiging. Wij kopen alleen hout in van FSC-of PFEC-hout. Je draagt dus bij aan verantwoord bosbeheer als je een product van WoodWideCities koopt!

Waarom kiezen wij voor duurzaam?

Wij kiezen voor duurzaam hout omdat dit minder belastend is voor het milieu. Hout is zeer milieuvriendelijk: je kunt steeds opnieuw bomen planten en er zijn relatief weinig fossiele brandstoffen (olie, kolen, gas) nodig om hout te kappen, te vervoeren en te bewerken.

Hout is goed herbruikbaar én het is biologisch afbreekbaar (als het niet geïmpregneerd is). Dat vinden wij belangrijk. Sommige van onze producten bestaan uit restmateriaal. Op deze manier dragen wij ons steentje bij. Ook willen wij houten producten aanbieden om het gebruik van plastic tegen te gaan.

Levensduur

Daarnaast is de levensduur van duurzaam hout veel langer dan andere soorten hout. Sommige houtsoorten kunnen bijvoorbeeld beter tegen vocht. Een win-win situatie dus!

Hout in je interieur

Wil jij je interieur opleuken of een skyline cadeau doen? Bij WoodWideCities is het altijd raak. Zoek op je stad of ontdek onze skyline wanddecoraties, standing skylines, wandklokken, onderzetters, tapasplanken, desk organizersprovincies, wereldkaarten en citymaps


Laat een bericht achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd