Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf €50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

De top 5 BIJZONDERE cadeaus

De top 5 BIJZONDERE cadeaus WoodWideCities

Het juiste cadeau geven? Het gaat toch om het gebaar..? Slappe kletskoek mensen. Sommige momenten in de levens van dierbaren zijn van onschatbare waarde. En daar horen dan ook memorabele cadeaus bij. Cadeaus die recht uit het hart worden gegeven en hopelijk zorgen voor dat oh zo gewenste effect. Dat sprankje geluk en voldoening, iedere keer als de gelukkige ernaar kijkt of eraan denkt. Want zeg nou zelf; hoeveel cadeaus heb jij in je leven gekregen die je op deze manier bijblijven? Juist, wellicht maar een paar, eentje of helemaal niets. Waar zat hem dit dan in; het kostbare, het moment, degene van wie je het kreeg of alles bij elkaar? Een bijzonder cadeau, wat het ook moge zijn raakt iemands ziel, doordat je aandacht besteed aan iemand. Iets teveel druk voor je? Dan volgt hier de top 5 van soorten cadeau’s waar onze tere zieltjes doorgaans van smelten.

#1 Een uitje als ervaring

“De beste manier om te betalen voor een mooi moment, is ervan te genieten.” bron: Richard Bach

Als je iemand een bijzonder cadeau wilt geven hoeft dit natuurlijk niet altijd een fysiek object te zijn. Het gaat tenslotte om het creëren van een unieke ervaring die iemand van binnen raakt. Geef daarom eens een uitje aan iemand cadeau! Wat een woord eigenlijk voor zoiets groots..een uitje. Maar goed, denk bijvoorbeeld aan gave uitjes zoals;

 • Kaartjes voor een te gek concert van iemands favoriete muzikant(en)
 • Kaartjes voor een hilarische en/of enerverende theatervoorstelling
 • Kaartjes voor een leuk uitje met vrienden of familie naar een pretpark
 • Een museumkaart voor beroemde musea naar keuze
 • Boek er direct een gezellig weekendje weg bij als in een mooie stedentrip
 • Een heerlijk dagje ontstressen in een sauna met een wellness arrangement

Zo zie je maar. De keuze is reuze als het gaat om het weggeven van een onvergetelijk uitje als cadeau. Succes ermee alvast! Je gaat hiermee geheid iemand heel gelukkig maken.

#2 Een sportieve activiteit als belevenis

Race car

Bron: pixabay.com

“Bewaar al je herinneringen goed; je kunt ze niet opnieuw beleven.” bron: Bob Dylan

Sommige mensen kun je niet blijer maken dan met een doe-cadeau. De mening van het gezelschap dat hierin dient te participeren voor het gemak daargelaten natuurlijk. Maar het is toch ook hartstikke lekker om met een groepje dierbaren actieve belevenissen op te doen! Joh, wat dacht je van activiteiten om cadeau te geven als;

Tjongejonge zeg! Laten wij niet ontkennen dat hier een flink stukje eigenbelang om de hoek komt kijken bij de gulle gever(s). Zie je jezelf en het gezelschap al over een racecircuit gieren? Dat zijn toch unieke geschenken die de meeste onder ons maar Ă©Ă©n keertje meemaken. Het kost een lieve duit, maar spectaculaire belevenissen als hierboven beschreven zullen zo’n prijsje snel doen vergeten. 

#3 Culinaire geschenken om ultiem van te genieten

“Samen eten is olie voor de vriendschap” bron: Felix Timmermans

Tja, wie kan je nu niet gelukkig maken met eten en drinken? Daarvan zijn er maar weinig en de reden waarom is vaak omdat het ook hen stiekem erg gelukkig maakt. Je kunt voer naar binnen schuiven en je kan jouw zintuigen culinair zo laten verwennen, dat je spontaan zin krijgt om de Hollywood-klassieker ‘When Harry met Sally’ in de praktijk te brengen. Het cadeau doen van een avondje uit eten gaan in een toprestaurant is een geschenk dat de gelukkigen nog lang zal heugen. Zorg wel dat je een beetje ver van tevoren reserveert, want een plekje bemachtigen in de beste restaurants van Nederland is topsport tegenwoordig.

Een proeverij als geschenk..
Eten is om samen van genieten maar wat dacht je van de vloeibare geneugten des levens! Is de gelukkige een liefhebber van een lekkere borrel? Organiseer eens een whiskyproeverij als cadeau om jouw gezelschap door een expert te laten verrassen, met adembenemende single malts uit veelal de Schotse Hooglanden. Is whisky jullie te heftig? Ga dan bijvoorbeeld voor een bierproeverij . Er zijn zoveel ontelbare speciaalbieren gebrouwen de laatste jaren. En dan heb je ook nog de traditionele Belgische giganten waar menigeen bij zweert. Te kust en te keur tijdens een proeverij in een gezellig biercafé. Slåinte!

#4 Schenken van kunst; is eveneens een kunst

“Kunst is liefde in elke daad.” bron: Paul van Ostaijen

Wil je iemand daadwerkelijk diep in het hart raken met een cadeau? Tast dan diep in iemands leven en filter datgene waarvan deze persoon in vervoering raakt en oprecht geluk ervaart. In de meeste gevallen zijn dat geen fysieke zaken, maar innerlijke gevoelens zoals sentimenten van vroeger. Ook dierbaren zelf brengen uiteraard veel emoties en gezamenlijke geschiedenis met zich mee. Wel nu, verenig dit alles in kunst als in een object dat iemand van binnen raakt. Iemand bereikt een respectabele leeftijd? Iemand heeft iets bereikt of overwonnen? Anderzijds een jubileum of een feestelijke herdenking? Creëer dan kunst als;

 • een schilderij met daarop de kinderen van iemand
 • een sculptuur van een geliefd iets of iemand
 • een houtgesneden werk zoals een fraaie skyline aan de muur van iemands geboortestad
 • Iets uit de pen zoals een mooi gedicht of een andere variant van de woordkunst

Het komt voort uit het hart en spreekt tot de verbeelding. Dierbaren zoals gezinsleden, of nostalgische zaken en/of voorwerpen vereeuwigen is kunst dat voor altijd warme gevoelens oproept. Dat geef je maar Ă©Ă©n keer aan iemand. Dus als je het doet, doe het dan vanuit het hart.

#5 Duurzame cadeaus; geef samen iets terug

“Duurzaam geluk is alleen in oprechtheid te vinden.” Bron: G. C. Lichtenberg

Laten wij de top 5 bijzonder cadeaus besluiten met een type geschenk dat geheel voldoet aan de huidige tijdgeest. Ga je voor deze variant, dan ga je voor hip en ultra urgent. Best een leuk tijdverdrijf al die te gekke cadeaus, maar de meeste zijn vanzelfsprekend onwijs slecht voor ons wereldwijde milieu. Laten wij even wat cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek aanhalen; “ De hoeveelheid huishoudelijk afval per inwoner ligt al ruim tien jaar rond of boven de 550 kilo per jaar. De laatste paar jaar neemt de hoeveelheid iets af.”

Er is dus in ieder geval meer bewustwording gaande in ons kikkerlandje, echter zijn we pas net in beweging zoals blijkt uit dit citaat. En dan hebben we het enkel over Nederland. “So, work on the shop..”; willen wij maar zeggen. Anders kunnen we straks beginnen met het bouwen van een ark in plaats van elkaar cadeautjes toe te schuiven. OkĂ© dit punt is wel gemaakt. Maar hoe en wat dan als het gaat om bijzondere en duurzame cadeaus? Nou heel simpel eigenlijk.

 • Geef een cadeau waarvan de opbrengst in z’n geheel naar een goed doel gaat. Je kunt een stukje regenwoud cadeau doen bijvoorbeeld. Hoe gaaf is dat om te krijgen?
 • Mocht je een fysiek cadeau geven, zorg dan in ieder geval dat het is ingepakt met gerecycled papier. Oude kranten ofzo. Hebben deze toch nog weer nut in digitale tijden.
 • Als we toch al op de reeds gebruikte toer zijn, geef dan een supertof tweedehands cadeau aan iemand. Een beetje speuren brengt zo nu en dan zeer interessante vondsten op en zijn prima geschikt als bijzonder cadeau.
 • Afval wordt tegenwoordig ook hergebruikt voor bijvoorbeeld kunst. En over kunst hebben we het al gehad. De ultieme combinatie dus. Een duurzaam kunstobject als bijzonder cadeau.

Tenslotte kunnen wij met het opmaken van de balans der bijzondere cadeaus unaniem stellen, dat de eerste 4 punten in deze blog allemaal even geschikt zijn om door te gaan onder de noemer; duurzame cadeaus. Nou ja...behalve al die veel te leuke sportieve activiteiten dan waarbij veel motorisch geweld en fossiele brandstoffen komen kijken. Met een elektrische sportwagen over het racecircuit dan maar? Hoe dan ook, alle succes gewenst iedereen met het kiezen van jouw unieke, bijzondere cadeau voor een dierbare.

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf €50