Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf €50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

Relatiegeschenken: hot or not?

Relatiegeschenken: hot or not? WoodWideCities

Zijn relatiegeschenken gedateerd? Hell no! De traditionele kalender misschien, maar originele relatiegeschenken zijn populairder dan ooit. Wel is het belangrijk om dichtbij de klant te blijven. Een persoonlijk geschenk, that’s the key.

Uit een onderzoek van Promotional Products Association International (PPAI) blijkt dat maar liefst 75 procent van de ondervraagden zich na twee jaar konden herinneren van welk bedrijf hij of zij een relatiegeschenk had ontvangen. Ook blijkt 20.9 procent iets te kopen na het ontvangen van een relatiegeschenk tegenover 7.1 procent na het zien van een televisiereclame.* Van weggegooid geld is dus zeker geen sprake. Sterker nog: een relatiegeschenk is juist een goede investering.

Een goed gekozen cadeau heeft een lange levensduur en zorgt voor meerdere contactmomenten. Zo zet jouw klant bijvoorbeeld meerdere keren zijn kopje koffie op een bedrukte onderzetter, drinkt hij meerdere glazen uit een mooi flesje wijn, draagt de baby het rompertje meerdere keren en zelfs die kalender wordt vaker dan één keer bekeken. Stuk voor stuk waardevolle contactmomenten.

Een ander voordeel van een relatiegeschenk is het overdragen van een emotionele waarde. Iets wat je met andere marketingmiddelen moeilijk kunt bereiken. Het gekozen item moet de ontvanger het gevoel geven dat de gever moeite heeft gedaan om iets speciaals uit te zoeken. Zomaar iets in elkaar flansen is er dus niet bij, dichtbij de klant blijven is the way to go.

Het behouden van bestaande klanten is goedkoper dan het binnenhalen van nieuwe. Bij het verstevigen van die bestaande relaties vervult een relatiegeschenk ook een sterke rol. Het kan een grote positieve impact hebben op de relatie. Datzelfde geldt voor het waarderen van medewerkers. Zonder gemotiveerde medewerkers immers geen goedlopend bedrijf. Wacht echter niet tot december met het aanschaffen van relatiegeschenken. Door een wow-effect toe te voegen aan het cadeau (bijvoorbeeld het onverwachte geef-moment), blijft het cadeau nog langer in het geheugen hangen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf €50