Meteen naar de content

Gratis¬†verzending vanaf ‚ā¨50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

Heb jij een WoodWideCities original? Over auteursrecht en copycats

Heb jij een WoodWideCities original? Over auteursrecht en copycats

WoodWideCities is een kleine organisatie met grote ambities. Wij bedenken, ontwerpen en produceren onze eigen wanddecoraties. Het design voor onze skylines is bedacht door een architect (Joyce Kuiken van Eggworks). Zij heeft een stijl gehanteerd die afwijkt van de stijl van andere skylines zoals deze online te vinden zijn. We willen ons namelijk graag onderscheiden!

Eigen stijl

Joyce heeft veel tijd, geld en moeite gestoken in het ontwikkelen van een herkenbare, unieke stijl die als een rode draad door al de ontwerpen van de skylines loopt: een abstracte weergave van de meest kenmerkende gebouwen waarbij grotere openingen en contouren die binnen de skyline vallen, schematisch zijn weergegeven. Kenmerkend is een lijn die de ‚Äėbinnenwerkse‚Äô contouren aangeeft. Volg je ons nog?

Niet kopi√ęren ajb!

Omdat Joyce het ontwerp voor onze producten heeft bedacht, bevat het intellectueel eigendom en zit er auteursrecht op. Dat betekent dat ons ontwerp en onze stijl niet mag worden gekopieerd. Helaas hebben we een paar keer ontdekt dat ons design wordt nagebootst. Als we dit zien, gaan we actie ondernemen. We sturen eerst een brief naar de maker waarin we vriendelijk vragen om ons design uit alle visuele uitingen (website, promotiemateriaal, social media) te halen. Hiervoor geven wij 7 dagen de tijd. Gebeurt dit niet, dan zijn we genoodzaakt om vervolgstappen te ondernemen. Indien het product in fysieke vorm is nagemaakt en zeer sterke gelijkenissen van onze designs toont, zullen wij direct juridische stappen ondernemen. Klinkt heftig, maar what wood you do?

Wij steken veel tijd en geld in de ontwikkeling van ons product en zijn hier commercieel van afhankelijk. Daarnaast willen wij gewoon origineel blijven en niet één van de velen zijn.

Kies voor een originele WoodWideCities

WoodWideCities staat voor kwaliteit. Daarom kopen wij hoogwaardig fineerhout in wat voor ons op maat gefabriceerd wordt. Onze leverancier maakt levert ook fineerhout aan de scheepsbouwindustrie. Voornamelijk voor panelen in luxe jachten. Hoe cool is dat!? De kwaliteit en het vakmanschap van onze producten zul je niet snel elders vinden. Zie de verschillen in onderstaande voorbeelden. Het moge duidelijk zijn welk van de twee een originele WoodWideCities is.

Voorkant skylines links WoodWideCities, rechts namaak
Voorkant skylines: links WoodWideCities en rechts namaak

Achterkant skylines: links WoodWideCities en rechts namaak
Achterkant skylines: links WoodWideCities en rechts namaak

Voetjes skylines: links WoodWideCities met luxe voetje en rechts namaak met houten voetjes
Voetjes skylines: links WoodWideCities met luxe voetje en rechts namaak met houten voetjes

Verpakkingsinhoud: links WoodWideCities en rechts namaak
Verpakkingsinhoud: links WoodWideCities en rechts namaak

Kwaliteit en dikte hout: links WoodWideCities en rechts namaak
Kwaliteit en dikte hout: links WoodWideCities en rechts namaak

Help ons

Kom je een product of visuele uiting tegen die inbreuk maakt op onze designs? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Dit zorgt ervoor dat wij uniek en origineel kunnen blijven. Daarnaast zijn wij je eeuwig dankbaar!

Conclusie

Is het design zichtbaar en zijn de overeenkomsten te sterk? Dan maakt het inbreuk op ons eigendomsrecht. Onze jurist zal zich in dat geval buigen over de vervolgstappen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf ‚ā¨50