Meteen naar de content

Gratis¬†verzending vanaf ‚ā¨50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

Palissander: het beste jongetje van de klas

Palissander: het beste jongetje van de klas

De producten van WoodWideCities zijn verkrijgbaar in allerlei soorten hout. We hebben eiken, noten en palissander. Allemaal supermooi materiaal met een warme kleur en uitstraling, die stuk voor stuk een aanwinst zijn voor jouw interieur. Toch hebben wij een lichte voorkeur voor een bepaalde houtsoort: palissander, het beste jongetje van de klas.

Wat is Palissander hout?

Palissanderhout is een tropische houtsoort dat van bomen komt die in verschillende landen groeien zoals Brazili√ę en Indi√ę. Het is een stabiele hardhoutsoort met een fijne nerf. Het hout is zwaar en heeft een prachtige, diepe bruinrode kleur. De karakteristieke nerven zijn vaak donkerder, maar de basiskleur kan vari√ęren. Palissander wordt veel gebruikt bij het maken van instrumenten en meubels √©n items van WoodWideCities! Je kunt de houtsoort checken op onze website.

Palissander Amsterdam Skyline

Klein, maar fijn

Waarom heeft Palissander onze voorkeur? In de eerste plaats omdat het hout zo ontzettend mooi van kleur is en in de tweede plaats omdat de kwaliteit van het hout zo goed is. De houtsoort moet langzaam worden gedroogd om te voorkomen dat er scheuren in ontstaan. Als het hout goed is gedroogd, krimpt of zet het nauwelijks uit.

Daarnaast heeft palissander een heerlijke geur. Zowel gedroogd als ongedroogd ruikt het een beetje naar rozen. Palissander wordt in het Engels dan ook rosewood genoemd. Ook leuk: palissander wordt geleverd door kleine bomen. Deze bescheiden jongens zijn ongeveer 2,5 tot 7 meter hoog. Palissanderhout wordt dus ook alleen verkocht in kleine afmetingen.

Wat vind jij het mooist?

Kies je net als ons voor palissander of gaat jouw voorkeur uit naar een andere soort? Bekijk altijd eerst goed welke kleur het beste bij jouw interieur past. WoodWideCities kan elk skyline product in alle houtsoorten leveren. Neem gerust contact met ons op om advies in te winnen over de houtsoorten.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf ‚ā¨50