Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf €50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

Ontdek Berlijn als een local met onze vijf tips

Ontdek Berlijn als een local met onze vijf tips

Van historische monumenten en musea tot heerlijke gerechten en uitgaansgelegenheden, er is voor elk wat wils in Berlijn. In deze blog delen we vijf tips die je kan doen als je in Berlijn bent. Lees verder om te ontdekken wat deze geweldige stad te bieden heeft! Jetzt geht los!

Tip 1: Bezoek de Brandenburger Tor

Een van de meest iconische monumenten in Berlijn is de Brandenburger Tor. Deze prachtige poort staat bekend als het symbool van de stad en is zeker een bezoek waard. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht op de poort en de omliggende gebouwen. Bovendien is het de perfecte plek om een foto te maken als aandenken aan je bezoek aan Berlijn.

Tip 2: Verken de Berlijnse muur

De Berlijnse muur is een van de meest historische monumenten in de stad. Hoewel de muur nu grotendeels verdwenen is, zijn er nog steeds delen van de muur overgebleven die je kan bezoeken. Ga naar de East Side Gallery, waar je prachtige muurschilderingen kan zien die zijn gemaakt door kunstenaars uit de hele wereld. Dit is een uitstekende manier om meer te leren over de geschiedenis van de stad en te genieten van enkele prachtige kunstwerken. Tip: breng een bezoek aan kunstcollectief en strand YAAM nadat je een tocht langs de muur hebt gemaakt. 

Tip 3: Bezoek het Reichstag-gebouw

Het Reichstag-gebouw is een van de belangrijkste gebouwen in Berlijn. Het is de thuisbasis van de Duitse Bondsdag en een van de meest iconische gebouwen in de stad. Bezoekers kunnen het dak van het gebouw beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Bovendien kan je het parlementsgebouw van binnen bekijken en meer te weten komen over de Duitse geschiedenis. Onze tip: reserveer ver van tevoren om teleurstelling te voorkomen. Als er geen plek meer is dan kan je de skyline van Berlijn altijd nog bekijken vanuit de toffe rooftop, Monkey Bar.

Breng een bezoek aan de Reichstag Dome in Berlijn - Uitkijkpunt over de stad

Tip 4: Ontdek de street art scene

Berlijn staat bekend om zijn bruisende kunstscene, vooral de street art. Overal in de stad kan je indrukwekkende muurschilderingen en graffiti zien. Ontdek de straten van Kreuzberg en Friedrichshain, waar je enkele van de beste street art van de stad kan vinden. Er zijn ook veel street art-tours beschikbaar die je kan volgen als je meer wilt leren over de kunstscene in Berlijn. Breng voor nog meer cultuur en underground vies ook een bezoekje aan het RAW-Gelände terrein. Een andere tip van ons zijn de Hackesche Höfe. De velen hofjes leiden je naar leuke winkels en unieke (streetart) gallerijen. Zeker de moeite waard. 

Tip 5: Ga op de culinaire tour

Ten slotte kan je niet naar Berlijn gaan zonder de lokale keuken te proeven. Van de beroemde currywurst tot schnitzel en bier, er is voor elk wat wils in de Duitse keuken. Bezoek een van de vele restaurants in de stad om te genieten van een heerlijke maaltijd en proef enkele van de lokale specialiteiten. Enkele van onze tips Schiller Burger, Scheers Schnitzels, Curry 36 en Mustafas Gemüse Kebab. Na het eten nog zin om een drankje te doen? Breng een bezoek aan de velen barretjes van de Kulturbrauerei. Enjoy!

Breng de Skyline van Berlijn in huis

Berlijn is een stad vol geschiedenis, cultuur en moderne innovatie. Het is een plek die je niet snel zult vergeten. Met decoraties zoals een skyline Berlijn wandklok, skyline wanddecoratie en skyline serveerplank kan je de herinneringen aan je Berlijnse avontuur levend houden en delen met vrienden en familie. Deze decoraties zijn niet alleen functioneel, maar ook prachtig ontworpen en zullen een unieke sfeer toevoegen aan elke kamer waarin je ze plaatst. Dus waar wacht je nog op? Haal Berlijn in huis en geniet van de sfeer en de herinneringen die het met zich meebrengt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf €50