Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf €50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

Eiken, noten of palissander: wat is het verschil?

Eiken, noten of palissander: wat is het verschil?

Toegegeven: wij zijn verliefd op hout. Dit prachtige materiaal heeft zoveel eigenschappen dat we er úren over kunnen praten. Wist je bijvoorbeeld dat een bos een onuitputtelijke grondstoffenbron is? Hout is duurzaam, milieuvriendelijk en gaat ook nog eens langer mee. Daarnaast is hout een natuurproduct waardoor het een warme uitstraling krijgt. De donkere, warme kleuren en nerven maken van elk product een unieke, sfeervolle wanddecoratie. We love it!

Verschillende houtsoorten

Wij maken onze producten van verschillende soorten hout. Zo kun je kiezen uit een product van eikenhout, notenhout of palissanderhout. Hout is hout, denk je misschien, maar niets is minder waar. Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen. Eikenhout bijvoorbeeld staat bekend om z’n grove nerf. Het is sterk hout, gemakkelijk te bewerken en heeft een lichte kleur bruin.

Noten is een zachte houtsoort, heeft een rechte nerf, een prachtige afwerking en een schitterende donkere kleur. Palissander is een hardhoutsoort met een fijne nerf. Het hout is zwaar en heeft een prachtige, diepe bruinrode kleur. Je kunt de verschillende houtsoorten checken op onze website. Kies je voor een wanddecoratie? Bekijk dan even goed welke kleur het beste bij jouw interieur past.

Oh ja, we hebben ook nog zwart MDF

Bijna vergeten: WoodWideCities heeft ook een black edition, een lijn van producten gemaakt van Zwart MDF. MDF bestaat uit kleine houtvezels en valt onder de categorie vezelplaten, net als spaanplaat, hardboard en zachtboard. Omdat er bij MDF gebruik wordt gemaakt van de kleinste houtvezels, zie je het niet terug in de producten. De houtvezels worden onder hoge druk en een hoge temperatuur tot een plaat geperst. Tijdens het proces wordt er een hars toegevoegd om de vezels bij elkaar te houden. Dit zorgt ervoor dat het plaatmateriaal altijd vrij glad is.

Welke houtsoort is jouw favoriet?

Ben jij er nog niet helemaal over uit? Of weet jij het al? WoodWideCities kan elk skyline product in de volgende houtsoorten leveren. Neem gerust contact met ons op om advies in te winnen over de houtsoorten.

WoodWideCities heeft de volgende houtsoorten: Bamboe, eiken, noten, palissander, Zwart MDF en MDF.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf €50