Meteen naar de content

Gratis¬†verzending vanaf ‚ā¨50 | In Nederland geproduceerd

Duurzaam hout | Ontworpen met locals

Stedelijke cadeaus | Ontworpen met locals

Bezoek Appingedam: de top 5 leuke dingen om te doen

Bezoek Appingedam: de top 5 leuke dingen om te doen

Appingedam,¬†een charmant stadje gelegen in de provincie Groningen. Deze historische stad staat bekend om zijn middeleeuwse stadscentrum, de beroemde hangende keukens en de prachtige Nicola√Įkerk. Maar wist je ook dat Appingedam ooit de op twee na grootste stad van Groningen was? En dat de stad in de Middeleeuwen een belangrijke handelsplaats was? Nu is het een populaire toeristische bestemming, waar bezoekers kunnen genieten van de sfeer van de oude stad, fietsen door de prachtige natuurlijke landschappen en de lokale keuken proeven in de vele restaurants en caf√©s. In deze blogpost geven wij onze 5 tips voor een onvergetelijke dag in deze stad.¬†

Tip 1: Bezoek het middeleeuwse stadscentrum

Maak een wandeling langs de schilderachtige grachten, bewonder de oude gebouwen en bruggen en geniet van de historische sfeer van de stad. Vergeet niet om foto's te maken, want deze plek is Instagram-waardig!

Tip 2: Bekijk de hangende keukens

In Appingedam vind je de beroemde hangende keukens. Ja, je leest het goed, keukens die aan de bovenkant van huizen hangen en uitkijken op de grachten. Het is alsof de inwoners van Appingedam geen zin hadden om de afwas te doen en de vaat gewoon buiten hebben gehangen. Absoluut een uniek en grappig gezicht!

Hangende keukens in Appingedam

Tip 3: Bezoek het Museum Stad Appingedam

Voor degenen die ge√Įnteresseerd zijn in geschiedenis, biedt het Museum Stad Appingedam een fascinerende kijk op het verleden van de stad. Van oude ambachten tot het leven van de vissers en handelaars, je vindt hier van alles. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet!

Tip 4: Ga fietsen: natuur rondom Appingedam

Maak een mooie fietstocht door de natuur rondom Appingedam. Adem de frisse lucht in terwijl je geniet van de prachtige landschappen en de rustgevende omgeving. Vergeet niet om een picknickmand mee te nemen en te genieten van een lekkere lunch in de natuur.

Tip 5: Bezoek de Nicola√Įkerk

De prachtige Nicola√Įkerkkerk is een must-see in Appingedam. Het is een oud gebouw met een indrukwekkend interieur en een rijke geschiedenis. Bewonder het prachtige orgel en voel de rustgevende sfeer van de kerk. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en je gedachten te ordenen.

Breng de sfeer van Appingedam in huis

Heb je genoten van je dagje uit in Appingedam en wil je deze sfeer in huis halen? Breng dan de unieke skyline van Appingedam naar jouw woonkamer met de skyline Appingedam producten van WoodWideCities. Onze unieke decoraties zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Ontdek de WoodWideWorld

Vul de naam van je stad of bekijk alle steden of ontdek de producten.

Duurzaam en eerlijk hout
In Nederland geproduceerd
Ontworpen met locals
Gratis verzending vanaf ‚ā¨50