Skip to content

Free shipping from 50 Made in the Netherlandsrd

Sustainable wood Designed with locals

Now 10% anti inflation discount

Ontdek Amersfoort: 5 leuke tips voor een gezellig dagje uit

Ontdek Amersfoort: 5 leuke tips voor een gezellig dagje uit

Amersfoort is een prachtige stad vol charme en geschiedenis. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor toeristen die op zoek zijn naar cultuur, historie, maar bovenal een gezellig dagje uit. In deze blog gaan we het hebben over vijf leuke dingen om te doen in deze geweldige stad.

Beklim de Onze-Lieve-Vrouwetoren

Deze toren is niet te missen. Als je Amersfoort bezoekt, moet je zeker de Onze-Lieve-Vrouwetoren beklimmen. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en de op twee na hoogste middeleeuwse kerktoren van Nederland. Het beklimmen van de toren is een uitdaging, maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend. Vergeet niet om je camera mee te nemen voor enkele prachtige foto's van de stad. En ben je helemaal uitgeput na de klim? Maak een pitstop bij Restaurant De Vier Broers. Succes gegarandeerd.

Wandel door de historische binnenstad van Amersfoort

De historische binnenstad van Amersfoort is een van de meest charmante plekken in de stad. Het is een doolhof van smalle straatjes, oude gebouwen en gezellige pleinen. Wandel door de straten en ontdek de verborgen parels van de stad. Stop bij een van de cafés en restaurants om te genieten van de lokale lekkernijen. Enkele tips van ons zijn: Hoog Vuur, Restaurant Madonna en Stadscafé Amersfoort.

Stadscafe Amersfoort

Bezoek het Mondriaanhuis

Amersfoort is de stad van Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis is een must-see voor kunstliefhebbers. Het is gewijd aan de beroemde Nederlandse schilder Piet Mondriaan, die in Amersfoort werd geboren. Het museum toont zijn werken en vertelt het verhaal van zijn leven en werk. Het is een fascinerende plek om meer te weten te komen over deze iconische kunstenaar.

Maak kennis met de dierentuin van Amersfoort

Op zoek naar een leuke dagactiviteit tijdens je tripje naar Amersfoort? Dierenpark Amersfoort is een geweldige plek om een dagje uit te gaan met het hele gezin. Het park is de thuisbasis van verschillende dieren, waaronder olifanten, giraffen en leeuwen. Er zijn ook veel interactieve activiteiten, zoals voedermomenten en leerzame shows. 

Ontdek Park Schothorst

Even helemaal niks? Weg uit de drukte? Dan is Park Schothorst één van de mooiste plekken in Amersfoort. Het park heeft prachtige paden om te wandelen en te fietsen en heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur. Het is ook een populaire plek voor picknicks en familie-uitjes. Zeker in de zomer kun je hier heerlijk vertoeven met een kleine versnapering en misschien wel een drankje. Tast-toe. 

Test je probleemoplossende vaardigheden bij Live Escape

Wil je iets unieks proberen? Speel dan een escape room bij Live Escape Amersfoort! Een escape room is een perfecte keuze voor avonturiers die op zoek zijn naar plezier en spanning. Het concept van het spel is simpel, je wordt opgesloten in een kamer waar je aanwijzingen moet vinden, puzzels moet oplossen en moet ontsnappen voordat de tijd om is. Je kunt ook kiezen uit verschillende thema's, afhankelijk van je vaardigheden en interesses. Ben jij dapper genoeg om een mysterie op te lossen?

Breng de sfeer van Amersfoort in huis

Kun je niet wachten of heb je genoten van je uitje naar Amersfoort en wil je deze sfeer vasthouden? Breng dan de unieke skyline van Amersfoort naar jouw woonkamer met de skyline Amersfoort producten van WoodWideCities. Onze unieke decoraties zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Discover the WoodWideWorld

Enter the name of your city orview all cities ordiscover the products

Sustainable and fair wood
Made in the Netherlands
Designed with locals
Free shipping from €50